Den ryske vännen av Kajsa Ingemarsson

Här har det varit tyst ett tag. Och faktum är att jag inte alls har varit sysslolös under tiden; jag har både knåpat ihop tre kort och läst böcker!

Tyvärr råkade jag skicka iväg två av korten utan att ta kort på dem... Men jag återkommer med det tredje inom kort.

En av böckerna jag läst är Den ryske vännen om tre personer som jobbar på Rosenbad eller dess närhet. Henrik är en UD-tjänsteman med goda kunskaper om Ryssland. Han har tidigare varit gift och haft familj men det slutade inte så lyckligt. Med nya frun Maria har han funnit lyckan igen. Men under ytan är de inte så lyckliga trots allt. Maria, som är väsentligt yngre, vill ha barn men Henrik är inte beredd att börja om på nytt.

I Henriks närhet jobbar biståndsministern Katja. Hon är regeringens yngsta minister och känner av pressen och ansvaret. Ett av hennes biståndsprojekt är ett barnhem i Tjetjenien - ett riskprojekt med stor budget. När det står klart att deras nyckelperson i Tjetjenien försvinner tillsammans med fem miljoner svenska kronor står Katja inför ett svårlösligt problem.

Personbeskrivningarna är överlag goda. Henrik och Kajsa känns genuina och verkliga. Beskrivningen av Maria är ibland lite mer osammanhängande; hon framstår inte som en "våpig" person men beter sig plötsligt väldigt aningslöst. Ett beteende som inte känns alldeles naturligt mot bakgrund av det man vet sedan tidigare. Det är nog den enda kritiken jag kan komma med.

Som helhet är boken riktigt bra. Jag kan rekommendera den!

Jag vann!

Jag är jätteglad! Jag vann andra priset i AniLis tävling! Hurra!

Titta vilken fin stämpel!


På lerfötter av Terry Pratchett

Läsningen har legat nere ett tag. Inte med vilje egentligen... utan mer för att boken jag har liggande inleds med ett gräl. Grälet i sig var inte så allvarligt men tillräckligt för att jag ska avskräckas i min nuvarande sinnesstämning.

I torsdags började jag istället läsa den betydligt mer lättsamma "På lerfötter" av Terry Pratchett. I den osannolika staden Ankh-Morpork är allting som vanligt; Samuel Vimes leder sina stadsvakter mot allehanda brottslingar. Han har till sin hjälp de personer vi redan lärt känna; Morot, Angua, Nobbs och Kolon.

Den här gången drabbas staden av en förgiftning kombinerad med några märkliga mord. Vimes och hans mannar (och kvinnor) är ständigt steget efter. Humor på fyndigast tänkbara nivå.

Halloween är slut!

Halloween har avslutats men här i bloggen finns det fortfarande ett Halloween-kort som ligger och skräpar. Med min kortmakartakt kanske jag kan traktera bekantskapskretsen med Halloween-kort lagom till 2015...

Kortet har jag skapat utifrån en skiss från Taylored Expressions.

 

Tack för titten!

Tickled pink

Hos Tickled pink finns en söt bloggcandy att delta i. Lycka till! Den slutar den 16 november.

Charmed Crafts bloggcandy

Jag har skaffat mig Copic-pennor. Ja, bara några stycken men... det är så himla kul! Med min begränsade färgskala lyckades jag skapa följande alster:

Jag hade inte tålamod att vänta tills glittret hade torkat, vilket är anledningen till att det ser lite skumt ut på bladen. Jag kan se att Copic-pennor lätt kommer att bli min nya (dyra) drog...

Därför tänker jag såklart försöka vinna det set om 72 (!) pennor som finns hos Charmed Crafts blog. Tävlingen slutar den 14 november. Om ni undrar hur 72 Copicpennor ser ut tycker jag att du ska ta och hälsa på!

Kortet är för övrigt skapat med hjälp en skiss från LOTV*s Ideas to Inspire.

RSS 2.0