Anya Fleur

Dags igen för ett nytt alster. Stämpeln med Anya Fleur målade jag redan i somras och har inte riktigt kommit mig för att sätta ihop henne till ett kort. Men nu var tiden kommen.Stämpel: Anya Fleur från The Greeting Farm målad med akvarell och bokstavsstämplar från Inkido
Papper: Ljuslila Bazzillo och Pink Paislee "Captivating"
Övrigt: Cats Eye (chestnut roan och creamy brown), band från Panduro, öljetter från PanduroNärbild på Anya. Tyvärr har blixten tagit lite för bra och suddat ut färgerna. De syns bättre på bilden under.Stansen i underkant är från Martha Stewart och heter Pansy.

Tack för titten!

Buzzador: Sensodyne

Med jämna mellanrum får jag kampanjerbjudande från Buzzador som är ett företag som specialiserar sig på att hjälpa andra företag med marknadsföring. Det kan handla om att få prova en vara och sen att prata om den inför vänner och arbetskamrater för att få igång deras intresse.

Den här gången har jag fått prova på tandkrämen Sensodyne som ska reducera, eller rentav eliminera, ilningar i tänderna. Jag har nu provat under några veckors tid. Så vad tycker jag då? Tandkrämen är effektiv. Jag har inte känt av några ilningar under tiden jag provat. Smaken är inte riktigt i min smak. Den smakar nästan lite kemiskt och barnen (med sina sockerhumle-gener) avskyr den. Men faktum är att jag vant mig helt vid den och inte reagerar längre.

Testa du också och se vad du tycker!

Alster från helgen

Idag slutförde jag ett nytt kort och ett annat har jag haft liggande från förra helgen igen. Bildkvaliteten är som vanligt tyvärr alldeles för dålig. Eftersin datorn är ganska usel vill jag inte bildbehandla och spara i onödan.Bild: Lilja målad med akvarellfärger. Kanten på motivet infärgat med Creamy Brown (Cat's eye)
Papper: Olivgrönt från DCWV och bakgrundspapper infärgat med Distresser Antique Linen. Fjäril Mellan från Inkido stämplad med samma distresser. Pappret distressat med Making memories distresser och skrynklat. "Skrynklorna" är infärgade med Chestnut roan och Creamy Brown (Cat's eye ink).
Den lilla skylten med "Grattis" har jag handtextat med Gel roller i guld, färgat in kanterna med Creamy Brown.
De små pärlorna i rosa har jag återvunnit från en tröja som dottern vuxit ur.


Blixten har tagit lite väl bra och blekt skylten. Men pärlorna syns ganska bra liksom en del skrynklor och fjärilen.Närbild på motivet.

Mitt andra kort gjorde jag idag efter en skiss som jag hittade hos Jen del Muro på I love 2 stamp. Det är nog någonting som jag ska prova på lite mer eftersom jag har en tendens att göra väldigt enkla, "icke-pryttliga" kort och skisserna tvingar mig att prova på lite nytt. Sen måste jag också bli mer våghalsig när det gäller färgkombinationer... det kommer nog så småningom.Bild: Sweet Pea stamps färglagd med akvareller
Papper: Mörklila (DCWV), ScrapRooms egna "Aquarelle" (rosa) och Basic Grey "Wisteria"
Dekoration: Fjäril från Inkado, stämplad i Creamy Brown. Kanter i Chestnut roan.


AliLis vecko-bloggcandy

Hos AniLi finns det återigen en trevlig bloggcandy med chans att vinna en Vilda-stämpel. Lycka till du också!

Camilla Läckberg "Tyskungen"

Denna helg har det varit återhämtning som gällt. Vi har bakat, läst och pysslat.

Jag läste ut Läckbergs Tyskungen alldeles nyss och tänkte nu passa på att komma med mina insiktsfulla (?!) kommentarer. Jag är inget riktigt fan av Läckberg egentligen... trots det har jag nästan läst allt hon skrivit hittills. Märkligt.

Men till hennes försvar kan jag också säga att hon faktiskt blir bättre med åren. Personporträtten är numera nästan okej och hon verkar ha lärt sig att nyansera dem lite bättre. Fantasin och berättarglädjen, vilket dock aldrig varit något fel på i mina ögon, blir faktiskt också de allt bättre.

Handlingen i boken är parallell mellan händelser som utspelar sig under andra världskriget och med vår egen nutid. Upprinnelsen är ett mord på en historieintresserad man och givetvis har huvudpersonen Erica Falk och hennes pappaledige make, polisen Patrik, en koppling till honom. Erica börjar undersöka sin mors historia med hjälp av dennas dagböcker och en hiskelig historia målas upp. Det slår mig att Läckberg måste ha haft ett smärre helsike när hon ville göra läsaren (och Erica) delaktig i polisens arbete när hennes huvudpolis Patrik är satt på undantag... lite märkligt blir det faktiskt när Patrik drar med lilla Maja till en brottsplats eller låter henne passas av sekreteraren på polisstationen.

På plussidan finns Läckbergs historiska ansatser (om de nu kan kallas det) där hon låter huvudpersonerna få visa Sveriges och Norges roller under andra världskriget.

På minussidan finns en alldeles för förutsägbar handling. Redan titeln ger oss en alldeles för tydlig inblick i vad som komma skall.

En helt okej förströelse!

Sockrigt flickkort

Nyast i kortskörden är det här kortet. Kortet är till en nybliven sjuåring som har kalas imorgon lördag. Jag har försökt att hålla kortet lite "sockrigt" i tonerna eftersom jag vet att det är det hon gillar.


Stämpel: TGF Flutter Anya färglagd med akvaerll

Papper: MME och grön Bazzill

Bård: Panduro

Bokstavsstämplar: Inkado

Bläck: Adirondack och Cat's Eye Chestnut roan

Anya satt på 3d-kuddar.


A sprinkling of glitter

Hos a Sprinkling of Glitter finns också trevligheter!Klicka på bilden för att gå dit!

Slutar 30 september

Scrap with Stacy

En fantastisk bloggcandy finns att tävla om på Scrap with Stacy. Det är mestadels Tim Holtz-grejer. Härligt!Så här ser den ut. Klicka på bilden så kommer du till Stacy. Tävlingen öppen till 31 oktober.

PartiCraft Ltd

På PartiCraft Ltd kan man hitta följande bloggcandy:Den slutar när bloggen har 1200 följare.

Sans design lottar ut stämplar

Hos Sans Design fortsätter Stämpelkällans stämpelutlottning. Dät har du chansen att ro hem tio stämplar designade av Sans Design.

 

Sprid ordet vidare!


Blogcandy hos AniLi

Hos AniLi kan du vara med i utlottningen av en fin julstämpel! Klicka här så kommer du dit!

Bloggcandy-dags!

Ni vet kanske vid det här laget att jag ÄLSKAR bloggcandy. Om man, som jag, är nybörjare på en hobby finns det alltid plats för mer i lådorna...

Den här gången är det LoLo som har en bloggcandy på sin sida.Varar till den 30 september.


Yings födelsedagscandy

Hos Ying & Magnolia kan man vinna Magnoliastämplar lagom till hennes födelsedag. Det finns fyra olika kategorier som kan vinna vars två stämplar; en från Australien/Nya Zeeland, en från Europa, en från Amerika och en från Asien/Afrika. Alltså har jag (och du) chansen att vinna två stämplar... gissa om jag tänker delta?

 

Klicka på bilden för att hälsa på Ying!


Dags för höst - Bloggcandy hos Papperssvalan

Hos mysiga Papperssvalan hittade jag den här bloggcandyn. Tyvärr kunde jag inte få in deras trevliga bild på härligheterna men ni kan ju själva knalla dit och se efter.

Jag hoppas på tur!

Essmo har en tävling

Hos EssoScrappar har du chansen att vinna en riktigt fin bloggcandy. Var med du också - klicka på bilden och besök henne.Den 11 oktober dras en vinnare!

Mysläsning från Botswana

Eftersom bilen befunnit sig på verkstaden i snart en och en halv vecka har jag hunnit läsa en hel del böcker på bussen. Eftersom jag hittade böcker på rea (10 kr styck!) passade jag på att fynda litegrann.

Några av fynden är två böcker om den traditionellt byggda privatdetektiven Mma Ramotswe och hennes assistent Mma Makutsi. Den första boken heter "Kalaharis skrivmaskinsskola för män".

Mma Makutsi har utvecklat en förkärlek för lyxiga skor och skulle därför behöva ett lönande extraknäck. Körskolan "Lär dig köra med Jesus" (som är tänkt att locka till sig försiktiga kunder) ratas snabbt och Mma Makutsi ger sig på en bransch som hon vet allting om. Detta blir inledningen på både en givande rörelse och en ganska pinsam historia. Boken var, som de andra böckerna i serien, både rolig, tänkvärd och intressant. Samtidigt har den en charmi, bekant underton.

Den andra boken heter "Lycka och ett par blå skor". I denna bok ställs Mma Ramotswe inför en rad mindre olönande fall. Tonvikten ligger i denna del inte på fallen utan snarare på Mma Ramotswes och Mma Makutsis relation till varandra och till männen de har runtomkring. Lite förvånad blev jag över att boken skiljer sig såpass mycket från de andra. Först i bokens slut tyckte jag att den trivsamma ton som man vant sig vid återvände.

Både böckerna är förstås läsvärda, men om jag ska välja en favorit skulle jag ta "Kalaharis skrivmaskinsskola för män".

Två brorsorPapper: Ljusblå Bazzill och JB Creative team
Bild: Surfer Ian färglagd med akvareller
Övrigt: Bokstäver Sizzix "Baby says yeah!"
Bokstäverna monterade flera stycken på varandra för dimension och bilden monterad på 3d-kuddarPapper: Ljus grönblå och ljusblå Bazzill och Sassafras lass
Bild: färglagd med akvareller
Övrigt: Spellbinders Label 12


Inuti: Samma papper som tidigare och samma die.
Siffran fyra utstansad i Quickutz Chandelier och infärgad med akvarell för att få samma ton som det röda i pappret. "Hurra" utstansat i Sizzix "Baby says yeah!"

Korten ska gå till två små släktingar till oss som fyller år dagarna efter varandra.

Lillemors tävling

Hälsa på hos Lillemor och var med och tävla om hennes fina bloggcandy! De alldeles ljuvliga Magnolia-gerjerna gör iallafall mig alldeles knäsvag...

Lycka till!

Ny bloggcandy!

Ta chansen du också att vara med i Kattiz tävling.Gå in och var med genom att klicka på bilden.

Sjöjungfrukort

Min bästis som är född i Jungfruns tecken fyllde 35 i måndags. Och vad kunde väl passa bättre än ett kort med idel sjöjungfrur?

Papper: Bazzill (rosa och lavendelfärgat) och Magnolia (med bubblor)

Bild: The Greeting Farm "Mermaid Anya"

Dekorationer: de gröna (undertill) kommer från You Do och de blå är återanvända.

De blå blommorna och Anya är blingade med glitterlim. Bingo-brickan med Hurra är utskriven från den begåvade Mirabylls sida.

 

Ursäkta att fotot inte är så bra. Jag jobbar på den biten ännu.

Bilden nedan är lika suddig den och visar insidan. Här syns blinget på blommorna lite tydligare.

Kommer med mer kort inom kort.

 


Bloggcandy hos ScraplagretGå in på Scraplagrets sida och var med i deras underbara bloggcandy. Du hittar sidan HÄR.

Lycka till!


Ljuvlig bloggcandy

Snälla Malin har en alldeles fantastisk bloggcandy på sin blogg. Vill du se? Kolla här!

 

Är du också intresserad av att vara med? Gå in till henne och ta reda på hur du ska göra! Klicka på bilden för att besöka henne! Slutar den 15 oktober - så du har gott om tid!Kalaskort till Emil

Bild: TGF målad med akvareller

Papper:Bazzill, DCWV och Fancy Pants

Övrigt: Bokstäver och siffran 7 utstansade med Sizzix BigShot med diecut "Chandelier" från Quickutz. Det utstansade är "blingat" med guldstämpeldyna.

På insidan har jag stämplat med samma gulstämpeldyna med bokstäver från Reprint. Kanterna på orden är chalkade med Chestnut roan och jag har ritat fuskstygn runt kanten.


Ny bloggcandy

Göra som jag; följ CountryScraps blogg och var dessutom med i deras bloggcandy!

Klicka på bilden så kan du också vara med. Tävlingen varar till och med den 25 september.

 

Imorgon planerar jag att göra ett nytt inlägg med mina nya alster.

 

Kram/ Cyrillia


StämpelkällanHälsa på i den nya butiken Stämpelkällan. Ljuvliga stämplar att inhandla för en rimlig penning. Icke att förglömma så har de dessutom en blog candy. Gör ett besök pronto! Så, schas iväg och handla :)

Du besöker dem genom att klicka på bilden ovan.

Krya på dig, mamma!Papper: Bazzill och ?
Dekorationer: Band från Panduro från ett färdigt kit,
blad och blommor från en gammal ljusmanschett,
pärlor inuti blommorna från en smyckesats,
dekorationssnirklingarna är plastöverdragen ståltråd som jag snurrat


Min mamma ramlade ner från en trappstege och fick en spricka i bäckenet härförleden. Och vad kan väl muntra upp henne mer än ett egenhändigt ihopknåpat kort?

The Greeting Farms SingStämpel: Sing (The greeting Farm), färglagd med akvareller
Papper: Bazzill och enfärgad DCWV

Ett enkelt kort gjort i all hast.

Världens bästa farmor!
Barnens farmor, d v s min svärmor, behövde piggas upp. Jag förfärdigade ett criss-cross kort med fjärilar och texten "Världens bästa farmor". Fjärilarna är målade med akvarellfärger (framför ett avsnitt av Morden i Midsomer). Eftersom ljuset vid TV:n var så dåligt var jag osäker på hur resultatet skulle bli. Så här i efterhand är jag faktiskt ganska nöjd.


Motiv: Egenmålade fjärilar i akvarellfärger
Papper: DCWV (enfärgat mörkrosa) och My mind's eye
Bokstäver: Sizzix "Baby Says Yeah"RSS 2.0